Poharos finomság recept
Hozzávalók:
- személyenként 4-4 babapiskóta
- 1 dl meggylé vagy cukorral ízesített kávé
- 1 doboz mascarpone (25 dkg-os)
- 4 evőkanál porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl felvert habtejszín
- két meghámozott, apró kockákra vágott narancs
Elkészítése:
A babapiskótákat megforgatom a meggylében, vagy cukorral ízesített kávéban és elkészítem a krémet: a mascarponét kikeverem a porcukorral, ízesítem a vaníliás cukorral, beleforgatom a felvert habtejszínt és az apró kockákra vágott narancsot.
Szép pohárba kanalazok egy réteg krémet, rárakom a méretre tört piskótát, befedem krémmel és még egy sor piskótával, majd megint krémmel.
A tetejét kockázott naranccsal és kevés csokireszelékkel díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

