Panna cotta dinnye szívekkel recept
Hozzávalók:
- 2 dl 3,5 % tej
- 8 dl habtejszín
- 6 lapnyi zselatin
- 15 dkg cukor
- 1 vanília rúd
- 1 cs vaníliás cukor
- díszítéshez gyümölcs
Elkészítése:
A vaníliarudat egy késsel felmetszem és a magokat kikaparom. Ezt egy lábosba teszem, majd felöntöm a tejjel és a tejszínnel, a rudat is beleteszem. Lassú lángos főzöm, amíg fel nem forr. (állandó keverés mellett). Ha felforrt, leveszem a tűzről és hozzákeverem a cukrot, vanília cukrot és a zselatint.
Folytonos keverés segítségével langyosra hűtöm. Ezután egy kisebb kapcsos tortaformába öntöm és 1 éjszakára a hűtőbe teszem. Tálalás előtt a formában egy kés segítségével meglazítom forma oldalán a panna cotta-t majd egy lapos tálra borítom. Gyümölcsökkel díszítem. Ezúttal szívecskés sütemény formával szíveket formáztam a szelet dinnyén.
Tipp:
A desszert 1 éjszakán át a hűtőben kell hogy álljon – ennyi idő kell, hogy megdermedjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

