Négyemeletes mennyország recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg darát keksz (háztartási)
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- 5 dl tej + egy kevés
- 5 ek porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 25 dkg túró
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás ízű krémpor
- 250 g gesztenyemassza
Elkészítése:
25 cm-es csatos torta formában készítsük.
A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, 2 ek porcukrot, és annyi tejet öntünk hozzá (nem kell sok), hogy össze tudjuk jól gyúrni. (Linzer tésztához hasonló tésztát kapunk.)
A tortaforma alját vékonyan megszórjuk darált keksszel, hogy ne ragadjon bele a massza.
A tésztát a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk a forma aljába.
A túrót villával szétnyomkodjuk, és 1 csomag vaníliás cukorral, és 2 ek porcukorral összekeverjük. 2 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd belekeverjük a cukros túrót, és a tésztára egy spatula segítségével egyenletesen rákenjük.
5 dl tejbe beleteszünk 1 csomag vaníliás cukrot, és a 2 csomag krémport. Gépi habverővel kemény krémmé verjük. (Én kb. 13 percig kevertem.) Egy spatula segítségével a túrós krémre simítjuk.
A maradék 2 dl tejszínt 1 ek porcukorral kemény habbá verjük, és ezt a habot a vaníliás krémre kenjük.
Végül pedig a tetejére rászórjuk a gesztenyemasszát. (Én krumplinyomón nyomtam ki.)
Felszeletelés előtt legalább 3-4 órát pihenjen a hűtőbe.
A négyemeletes mennyország kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »