Négyemeletes mennyország recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg darát keksz (háztartási)
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- 5 dl tej + egy kevés
- 5 ek porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 25 dkg túró
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás ízű krémpor
- 250 g gesztenyemassza
Elkészítése:
25 cm-es csatos torta formában készítsük.
A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, 2 ek porcukrot, és annyi tejet öntünk hozzá (nem kell sok), hogy össze tudjuk jól gyúrni. (Linzer tésztához hasonló tésztát kapunk.)
A tortaforma alját vékonyan megszórjuk darált keksszel, hogy ne ragadjon bele a massza.
A tésztát a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk a forma aljába.
A túrót villával szétnyomkodjuk, és 1 csomag vaníliás cukorral, és 2 ek porcukorral összekeverjük. 2 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd belekeverjük a cukros túrót, és a tésztára egy spatula segítségével egyenletesen rákenjük.
5 dl tejbe beleteszünk 1 csomag vaníliás cukrot, és a 2 csomag krémport. Gépi habverővel kemény krémmé verjük. (Én kb. 13 percig kevertem.) Egy spatula segítségével a túrós krémre simítjuk.
A maradék 2 dl tejszínt 1 ek porcukorral kemény habbá verjük, és ezt a habot a vaníliás krémre kenjük.
Végül pedig a tetejére rászórjuk a gesztenyemasszát. (Én krumplinyomón nyomtam ki.)
Felszeletelés előtt legalább 3-4 órát pihenjen a hűtőbe.
A négyemeletes mennyország kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »