Négyemeletes mennyország recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg darát keksz (háztartási)
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- 5 dl tej + egy kevés
- 5 ek porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 25 dkg túró
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás ízű krémpor
- 250 g gesztenyemassza
Elkészítése:
25 cm-es csatos torta formában készítsük.
A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, 2 ek porcukrot, és annyi tejet öntünk hozzá (nem kell sok), hogy össze tudjuk jól gyúrni. (Linzer tésztához hasonló tésztát kapunk.)
A tortaforma alját vékonyan megszórjuk darált keksszel, hogy ne ragadjon bele a massza.
A tésztát a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk a forma aljába.
A túrót villával szétnyomkodjuk, és 1 csomag vaníliás cukorral, és 2 ek porcukorral összekeverjük. 2 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd belekeverjük a cukros túrót, és a tésztára egy spatula segítségével egyenletesen rákenjük.
5 dl tejbe beleteszünk 1 csomag vaníliás cukrot, és a 2 csomag krémport. Gépi habverővel kemény krémmé verjük. (Én kb. 13 percig kevertem.) Egy spatula segítségével a túrós krémre simítjuk.
A maradék 2 dl tejszínt 1 ek porcukorral kemény habbá verjük, és ezt a habot a vaníliás krémre kenjük.
Végül pedig a tetejére rászórjuk a gesztenyemasszát. (Én krumplinyomón nyomtam ki.)
Felszeletelés előtt legalább 3-4 órát pihenjen a hűtőbe.
A négyemeletes mennyország kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 11 g