Narancstorta másképpen recept

Hozzávalók:
- 3 db nagyobb narancs vagy grapefruit
- 36 db babapiskóta korong
- 1 csomag bármilyen puding tetszés szerint
- tej
- cukor
Elkészítése:
pudingot a leírásnak megfelelően a pudingporral, tejjel és cukorral megfőzzük, majd megvárjuk míg kihűl. De készíthetünk főzés nélküli pudingot is.
Amíg hűl a puding, a narancsokat/grapefruitokat félbe vágjuk, a belsejét kivájjuk (késsel vagy kanállal, ahogy könnyebb) és a gyümölcshúst külön tesszük. Így lesz 6 db kis “tortácskánk”. A kivájt narancsokba/grapefruitokba beleteszünk 3-3 db babapiskóta korongot, majd rákanalazunk a kihűlt pudingból. A gyümölcshúsból ráhelyezünk, de bele is keverhetjük a pudingba. Ezt lefedjük szintén 3-3 db babapiskóta koronggal. Pár órára a hűtőbe tesszük.
A tetejét díszíthetjük kakaóporral, tejszínhabbal, stb. ízlés szerint.
Tipp:
Lehet úgy is készíteni, hogy a gyümölcsöknek csak a tetejét vágjuk le, kivájjuk, megtöltjük a fentiek szerint és a végén kalapként visszarakjuk rá a tetejét.
Bármilyen ízű pudingból készíthető, én eddig vaníliással és epressel csináltam.
Természetesen lehet több narancsot/grapefruitot is használni. Én a legjobb barátnőm 24. születésnapjára készítettem, így a képen látható módon a gyertyákat könnyebben el tudtam osztani a 6 db fél narancson. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »