Narancstorta másképpen recept
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb narancs vagy grapefruit
- 36 db babapiskóta korong
- 1 csomag bármilyen puding tetszés szerint
- tej
- cukor
Elkészítése:
pudingot a leírásnak megfelelően a pudingporral, tejjel és cukorral megfőzzük, majd megvárjuk míg kihűl. De készíthetünk főzés nélküli pudingot is.
Amíg hűl a puding, a narancsokat/grapefruitokat félbe vágjuk, a belsejét kivájjuk (késsel vagy kanállal, ahogy könnyebb) és a gyümölcshúst külön tesszük. Így lesz 6 db kis “tortácskánk”. A kivájt narancsokba/grapefruitokba beleteszünk 3-3 db babapiskóta korongot, majd rákanalazunk a kihűlt pudingból. A gyümölcshúsból ráhelyezünk, de bele is keverhetjük a pudingba. Ezt lefedjük szintén 3-3 db babapiskóta koronggal. Pár órára a hűtőbe tesszük.
A tetejét díszíthetjük kakaóporral, tejszínhabbal, stb. ízlés szerint.
Tipp:
Lehet úgy is készíteni, hogy a gyümölcsöknek csak a tetejét vágjuk le, kivájjuk, megtöltjük a fentiek szerint és a végén kalapként visszarakjuk rá a tetejét.
Bármilyen ízű pudingból készíthető, én eddig vaníliással és epressel csináltam.
Természetesen lehet több narancsot/grapefruitot is használni. Én a legjobb barátnőm 24. születésnapjára készítettem, így a képen látható módon a gyertyákat könnyebben el tudtam osztani a 6 db fél narancson. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

