Narancsos mascarponekrém recept

Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 2-3 dl habtejszín
- 4 narancs
- porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A mascarponét egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot, egy narancs reszelt héját és levét, és fakanállal jó habosra keverjük.
A többi narancsot megpucoljuk, a fehér részét teljesen eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük és kisebb darabokra felvágjuk.
Ezután óvatosan a krémhez keverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, szintén óvatosan összeforgatjuk a narancsos-mascarponekrémmel. Amennyiben rögtön nem tálaljuk, akkor hűtőben tároljuk.
Tálalás előtt poharakba kanalazzuk, majd a tetejére narancshéjat reszelünk és narancskarikával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »