Narancsos mascarponekrém recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 2-3 dl habtejszín
- 4 narancs
- porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A mascarponét egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot, egy narancs reszelt héját és levét, és fakanállal jó habosra keverjük.
A többi narancsot megpucoljuk, a fehér részét teljesen eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük és kisebb darabokra felvágjuk.
Ezután óvatosan a krémhez keverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, szintén óvatosan összeforgatjuk a narancsos-mascarponekrémmel. Amennyiben rögtön nem tálaljuk, akkor hűtőben tároljuk.
Tálalás előtt poharakba kanalazzuk, majd a tetejére narancshéjat reszelünk és narancskarikával díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.