Narancsos gesztenyekocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 4 dl habtejszín
- 1 dl rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 db narancs
- 1 csomag babapiskóta
- kakaópor
Elkészítés:
Tegyük a gesztenyemasszát egy tálba, öntsünk rá féldecinyi rumot, és egy decinyi tejszínt. Elektromos keverővel jó alaposan keverjük habosra.
A maradék tejszínt a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, majd dolgozzuk a gesztenyés masszához.
Nyomjunk ki két darab narancs levét, öntsük hozzá a maradék rumot, majd mártsuk bele a babapiskótát.
Tegyünk egy réteg bemártott babapiskótát egy üvegedény aljára, tetejére kerüljön a gesztenyés krém, majd tegyünk rá a meghámozott és kis kockákra felvágott narancsból. Ismételjük a rétegezést, majd ha megtelt az edény simítsuk el a felületét simára. Szórjuk meg kakaóporral, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »