Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyoróvajas csokoládétojás húsvétra recept

Mogyoróvajas csokoládétojás húsvétra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Kb. 20 darabhoz:

    • 25 dkg mogyoróvaj
    • 10 dkg vaj
    • 8-10 db babapiskóta
    • 1 tk vanília aroma
    • 2 púpozott ek porcukor

    A bevonáshoz:

    • 20 dkg étcsokoládé (60 %-os)
    • színes tortadara

    Elkészítése:

    A mogyoróvajat és a vajat tegyük be a mikróba, és kb. egy perc alatt olvasszuk meg, majd keverjük alaposan össze.

    Ezután adjuk hozzá a porcukrot, és a vanília aromát, majd szintén keverjük alaposan össze.

    Végül morzsoljuk hozzá a babapiskótát, majd gyúrjuk össze a masszát. Tegyük be a hűtőbe (v. a mélyhűtőbe), hogy a massza kellően lehűljön, megdermedjen.

    A lehűlt masszát vegyük ki a hűtőből, majd vizes kézzel formázzunk belőle diónyi tojás formákat. Ezután megint tegyük vissza a hűtőbe.

    A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd a hűtőből kivett tojásokat egyesével vonjuk be. Ezután helyezzük rá egy sütőpapírra, majd szórjuk meg a színes tortadarával, és hagyjuk teljesen megszáradni.

    Az elkészült mogyoróvajas csokoládétojásokat tálalásig tároljuk hűtőszekrényben. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és tegyük bele bonbon papírba, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá