Mogyoróvajas csokoládétojás húsvétra recept
Hozzávalók:
Kb. 20 darabhoz:
- 25 dkg mogyoróvaj
- 10 dkg vaj
- 8-10 db babapiskóta
- 1 tk vanília aroma
- 2 púpozott ek porcukor
A bevonáshoz:
- 20 dkg étcsokoládé (60 %-os)
- színes tortadara
Elkészítése:
A mogyoróvajat és a vajat tegyük be a mikróba, és kb. egy perc alatt olvasszuk meg, majd keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a porcukrot, és a vanília aromát, majd szintén keverjük alaposan össze.
Végül morzsoljuk hozzá a babapiskótát, majd gyúrjuk össze a masszát. Tegyük be a hűtőbe (v. a mélyhűtőbe), hogy a massza kellően lehűljön, megdermedjen.
A lehűlt masszát vegyük ki a hűtőből, majd vizes kézzel formázzunk belőle diónyi tojás formákat. Ezután megint tegyük vissza a hűtőbe.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd a hűtőből kivett tojásokat egyesével vonjuk be. Ezután helyezzük rá egy sütőpapírra, majd szórjuk meg a színes tortadarával, és hagyjuk teljesen megszáradni.
Az elkészült mogyoróvajas csokoládétojásokat tálalásig tároljuk hűtőszekrényben. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és tegyük bele bonbon papírba, majd úgy kínáljuk.