Mogyoróvajas-csokoládés golyó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók 20-22 db-hoz:
- 15 dkg mogyoróvaj
- 7 dkg vaj
- 12-15 dkg porcukor
- 1/2 tk vaníliaaroma
- 5 db babapiskóta
- 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
- 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
A mogyoróvajat keverjük alaposan össze a puha vajjal, a porcukorral, a vaníliaaromával, és az összemorzsolt babapiskótával. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen a massza, és könnyen formázható legyen.
A hűtőből vegyük ki a lehűlt masszát, majd kanállal szaggassunk belőle kisebb darabokat, majd formázzunk belőle golyókat. (Én fagylaltos kanállal szaggattam ki, és először porcukorba forgattam bele, majd utána formáztam meg. Így nem ragadt a kezemhez a massza)
A megformázott golyókat tegyük egy tálcára, majd kb. fél órára tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen, mielőtt a csokoládéba belemártogatnánk.
Az étcsokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel.
A fagyasztóból vegyük ki a megdermed golyókat, majd mindegyikbe szúrjunk bele egy darab pálcikát vagy fogpiszkálót. (a golyók méretétől függ, hogy melyiket szúrjuk bele)
Ezután mártsuk bele az olvasztott csokoládéba úgy, hogy mindenhol bevonja a masszát, majd szúrjuk bele egy hungarocel lapba, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen. (mivel a golyókat a fagyasztóból vettük ki, így a csokoládé gyorsan megdermed)
Végül húzzuk ki a pálcikát a golyókból, majd tegyük őket egy tálcára, és ízlés szerint díszítsük az olvasztott fehér csokoládéval.
A mogyoróvaj enyhén sós íze tökéletesen kiegészíti az olvadó csokoládét. Légmentesen záródó dobozban a hűtőszekrényben kb. két hétig tárolhatjuk. Díszdobozba csomagolva az ünnep alkalmából ajándékba is adhatjuk.