Mogyorós bonbon recept
Hozzávalók:
- 100 g tejcsokoládé
- 150 g mogyorókrém
- 15 mogyoró
Elkészítése:
A gőz fölött megolvasztott tejcsokoládéval kikenjük a bonbonforma mélyedéseit, majd betesszük kb 5 percre a hűtőbe vagy fagyasztóba, hogy megdermedjen. Ezt a műveletet összesen 3 x ismételjük meg.
Mikor az utolsó réteg is megdermedt, mindegyik mélyedésbe tegyünk egy-egy szem mogyorót és langyosra felmelegített mogyorókrémet csorgatunk rá. Pár percig ismét hűtőbe rakjuk, majd mikor megdermedt a mogyorókrém is, az egészet befedjük a megmaradt olvasztott csokoládéval.
Ismét hűtőbe rakjuk és kb. 20-25 perc után a kész bonbonokat kinyomkodjuk a szilikon formából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

