Mindent bele őzgerinc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
1 őzgerinc formához:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg ostyalap
- ízlés szerint meggy
Elkészítése:
A margarint, porcukrot és a kakaóport gőz fölött, 5-6 perc alatt sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pudingport. Ismét 4-5 percig gőz fölött főzzük, amíg besűrűsödik.
A gőzről levéve hozzáadjuk az összetört ostyalapot, illetve a meggyet. De adhatunk hozzá még diót, mazsolát, kókuszt, ízlés kérdése.
Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük, beleöntjük a masszát. Kihűlés után fagyasztóba rakjuk.
Kb 1-2 óra elteltével a fagyasztóból kivéve, kiborítjuk a formából és felszeleteljük.
Tipp:
Nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető édesség. Ha váratlan vendégek érkeznek, csak kivesszük a fagyasztóból és már kínálhatjuk is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

