Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés grillázs golyó recept

Mascarponés grillázs golyó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg dió
    • 3-4 ek kristálycukor
    • 20 dkg mascarpone
    • 2 ek porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • darált háztartási keksz

    Elkészítése:

    A diót és a kristálycukrot állandó kevergetés mellett karamellizáljuk meg. (vigyázzunk nehogy a cukor megégjen, mert akkor keserű lesz)

    Egy fém tálcát, (vagy tepsit) kenjünk meg vajjal, majd öntsük rá az elkészült diós-karamellt. Ezután hűtsük ki teljesen, majd tördeljük kisebb darabokra, és diódarálón daráljuk le.

    A ledarált grillázsból tegyünk félre pár kanállal, az elkészült golyók beleforgatásához.

    A maradék grillázst keverjük alaposan össze a mascarponéval, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint porcukorral. Ezután apránként adjunk hozzá annyi darált kekszet, hogy egy könnyen formázható, de már nem ragadós, masszát kapjunk. Megformázás előtt helyezzük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és könnyebben tudjunk a masszával bánni.

    Vizesítsük be a kezünket, majd formázzunk a masszából diónyi golyókat. Ezután hempergessük bele a félretett darált grillázsba, majd helyezzük egymásmellé egy tálcára, majd tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.

    Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a golyókat, majd kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá