Marcipánnal töltött aszalt sárgabarack. recept
Hozzávalók:
- 20-22 db aszalt sárgabarack
- 10 dkg marcipán
- 1,5-2 dl barackpálinka (v. rum)
- 1 tábla étcsokoládé (60 %-os)
Elkészítése:
Keressük meg az aszalt sárgabarack oldalán lévő kis nyílást, majd óvatosan nyissuk szét. Ezután tegyük egy tálba, majd öntsük fel a barackpálinkával, és hagyjuk legalább 4 órán át ázni, hogy átjárja a pálinka íze.
Mielőtt hozzálátnánk a barackok megtöltéséhez, tegyük egy szűrőbe és csepegtessük alaposan le.
A marcipánból vágjunk borsónyi darabokat, majd a barackon lévő nyíláson keresztül töltsük a barackba.(annyi massza kerüljön bele, hogy megtöltse a mag helyét)
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, majd mártsuk bele a megtöltött barackokat. Ezután tegyük félre, még a csokoládé teljesen megkeményedik a barackon. (Én fogpiszkálót szúrtam a megtöltött barackszemekbe, majd úgy mártottam bele a csokoládéba. Ezután rászúrtam egy hungarocellre és így hagytam megdermedni a csokoládét)
Az elkészült töltött sárgabarackot légmentesen záródó dobozban, hűvös helyen, két hétig tárolhatjuk. Díszcsomagolásban el is ajándékozhatjuk.