Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipánnal töltött aszalt sárgabarack. recept

Marcipánnal töltött aszalt sárgabarack.
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20-22 db aszalt sárgabarack
    • 10 dkg marcipán
    • 1,5-2 dl barackpálinka (v. rum)
    • 1 tábla étcsokoládé (60 %-os)

    Elkészítése:

    Keressük meg az aszalt sárgabarack oldalán lévő kis nyílást, majd óvatosan nyissuk szét. Ezután tegyük egy tálba, majd öntsük fel a barackpálinkával, és hagyjuk legalább 4 órán át ázni, hogy átjárja a pálinka íze.

    Mielőtt hozzálátnánk a barackok megtöltéséhez, tegyük egy szűrőbe és csepegtessük alaposan le.

    A marcipánból vágjunk borsónyi darabokat, majd a barackon lévő nyíláson keresztül töltsük a barackba.(annyi massza kerüljön bele, hogy megtöltse a mag helyét)

    A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, majd mártsuk bele a megtöltött barackokat. Ezután tegyük félre, még a csokoládé teljesen megkeményedik a barackon. (Én fogpiszkálót szúrtam a megtöltött barackszemekbe, majd úgy mártottam bele a csokoládéba. Ezután rászúrtam egy hungarocellre és így hagytam megdermedni a csokoládét)

    Az elkészült töltött sárgabarackot légmentesen záródó dobozban, hűvös helyen, két hétig tárolhatjuk. Díszcsomagolásban el is ajándékozhatjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá