Marcipánnal töltött aszalt sárgabarack. recept

Hozzávalók:
- 20-22 db aszalt sárgabarack
- 10 dkg marcipán
- 1,5-2 dl barackpálinka (v. rum)
- 1 tábla étcsokoládé (60 %-os)
Elkészítése:
Keressük meg az aszalt sárgabarack oldalán lévő kis nyílást, majd óvatosan nyissuk szét. Ezután tegyük egy tálba, majd öntsük fel a barackpálinkával, és hagyjuk legalább 4 órán át ázni, hogy átjárja a pálinka íze.
Mielőtt hozzálátnánk a barackok megtöltéséhez, tegyük egy szűrőbe és csepegtessük alaposan le.
A marcipánból vágjunk borsónyi darabokat, majd a barackon lévő nyíláson keresztül töltsük a barackba.(annyi massza kerüljön bele, hogy megtöltse a mag helyét)
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, majd mártsuk bele a megtöltött barackokat. Ezután tegyük félre, még a csokoládé teljesen megkeményedik a barackon. (Én fogpiszkálót szúrtam a megtöltött barackszemekbe, majd úgy mártottam bele a csokoládéba. Ezután rászúrtam egy hungarocellre és így hagytam megdermedni a csokoládét)
Az elkészült töltött sárgabarackot légmentesen záródó dobozban, hűvös helyen, két hétig tárolhatjuk. Díszcsomagolásban el is ajándékozhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »