Marcipán desszert recept
Hozzávalók:
- 1 csomag natúr marcipánmassza
- 12 dkg magozott aszalt szilva
- porcukor a formázáshoz
Elkészítése:
A marcipánmasszát vékony szeletekre vágjuk (ha hengeres, akkor porcukros deszkán kis téglalap formákra nyújtjuk, szintén porcukrozott nyújtófával).
Mindegyik csíkra 1 szem aszalt szilvát teszünk és feltekerjük. Porcelán vagy kerámia tálra rakosgatjuk. Folpackkal letakarva száraz, hűvös helyen tartjuk tálalásig.
Tipp:
Készíthetjük színes marcipánból is, akkor formáljunk golyókat a közepébe helyezett szilvával. Így kis bon-bon papírba ültetgetjük.
A marcipán desszert kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 51 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

