Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandula fahéjas cukorban recept

Mandula fahéjas cukorban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g mandula
    • 2 ek édesített sűrített tej
    • 90 g kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek víz
    • 1⁄2 ek őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A mandulát állandóan mozgatva enyhén megpirítjuk (olaj nélkül felhevített teflonserpenyőben vagy wokban).

    Egy kisebb fémedénybe tesszük a többi hozzávalót, és közepes hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük. Akkor van kész, amikor a kristálycukor felolvad. Hozzáadjuk a pirított mandulát, majd villával folyamatosan forgatjuk.

    Ahogy a víz párolog, a szirup sűrűsödik, végül rámorzsásodik a mandulára. Csak óvatosan! Ha túl sokáig és durván forgatjuk, lepereg róla a máz. Sütőpapíron vagy fólián szétterítve kihűtjük. Ha néhol összeragadtak, szedjük szét. Jól zárható üvegbe tesszük.

    Tipp:

    Karácsonykor vagy bármilyen más ünnepen finom rágcsálnivaló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá