Mandula fahéjas cukorban recept

Hozzávalók:
- 200 g mandula
- 2 ek édesített sűrített tej
- 90 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek víz
- 1⁄2 ek őrölt fahéj
Elkészítése:
A mandulát állandóan mozgatva enyhén megpirítjuk (olaj nélkül felhevített teflonserpenyőben vagy wokban).
Egy kisebb fémedénybe tesszük a többi hozzávalót, és közepes hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük. Akkor van kész, amikor a kristálycukor felolvad. Hozzáadjuk a pirított mandulát, majd villával folyamatosan forgatjuk.
Ahogy a víz párolog, a szirup sűrűsödik, végül rámorzsásodik a mandulára. Csak óvatosan! Ha túl sokáig és durván forgatjuk, lepereg róla a máz. Sütőpapíron vagy fólián szétterítve kihűtjük. Ha néhol összeragadtak, szedjük szét. Jól zárható üvegbe tesszük.
Tipp:
Karácsonykor vagy bármilyen más ünnepen finom rágcsálnivaló.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »