Málnás-krémes pohárdesszert recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30-40 dkg málna
- 3-4 ek porcukor
- őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 10-15 dkg tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- porcukor
Elkészítése:
A málnát tegyük egy szűrőbe, és folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
Ezután óvatosan, nehogy a málnaszemek teljesen összetörjenek, keverjük össze a porcukorral, egy vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Hagyjuk legalább fél óráig állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (Közben óvatosan keverjük át.)
A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel.
A poharakba kanalazzuk bele az ízesített, kissé összetört málnát a levével együtt. Ezután kanalazzuk rá a mascarponekrémet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd díszítsük csokoládéforgáccsal, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

