Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-krémes pohárdesszert recept

Málnás-krémes pohárdesszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30-40 dkg málna
    • 3-4 ek porcukor
    • őrölt fahéj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 10-15 dkg tejföl
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • porcukor

    Elkészítése:

    A málnát tegyük egy szűrőbe, és folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.

    Ezután óvatosan, nehogy a málnaszemek teljesen összetörjenek, keverjük össze a porcukorral, egy vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Hagyjuk legalább fél óráig állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (Közben óvatosan keverjük át.)

    A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel.

    A poharakba kanalazzuk bele az ízesített, kissé összetört málnát a levével együtt. Ezután kanalazzuk rá a mascarponekrémet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek összeérjenek.

    Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd díszítsük csokoládéforgáccsal, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá