Malakov torta recept

Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 1 cs vaníliás puding
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg hámozott mandula
- 1 cs babapiskóta (kerek)
- 1 dl rum (vagy rumaroma)
- 2,5 dl habtejszín
Díszítéshez:
- tortadara
Elkészítése:
Hagyományos módon elkészítjük a pudingot és hagyjuk kihűlni. A pudingoz hozzáadjuk az olvasztott vajat. A darált mandulát is a vajas krémhez adjuk.
Egy üvegtálat kibélelünk fóliával és egy réteg krémet rakunk rá. A tejet elkeverjük a rummal vagy a rumaromával amibe a babapiskótát megmártjuk majd a krémre helyezzük.
Ismét egy réteg krémet kenünk rá. Addig ismételjük míg a babapiskóta tart. Az utolsó réteg piskóta legyen!
A tortát hűtőbe tesszük és legalább 2 órán át pihentetjük.
Óvatosan kiborítjuk és eltávolítjuk róla a fóliát.
A tejszínből habot készítünk, bekenjük vele a tortát és tortadarával díszítjük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »