Madártej recept
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 1 zacskó főzős vanília puding
- 1 vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 ek kristálycukor
Elkészítése:
A pudingot 5 evők. cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük, kevés tej hozzáadásával. Közben feltesszük forrni a maradék tejet, s folyamatosan keverve hozzáadjuk a simára kevert pudingot, és felfőzzük. Ha kész, kiöntjük egy nagyobb tálba. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, s forró vízben kanálnyi nagyságúra szaggatva kifőzzük. Mindkét oldalára átfordítva, s mivel főzés közben dagad, keveset tegyünk bele egyszerre. Ha kész, lecsepegtetjük és ráhalmozzuk a pudingos krémre.
Tipp:
Én a forró vízbe szoktam tenni egy csipet sót, így keményebbé válik a hab. Hidegen-melegen fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

