Levendulás, narancsos gumicukor recept

Hozzávalók:
- 5 dl narancslé
- 1 dl levendulaszörp
- 4 dl víz
- 50 g zselatin
Elkészítése:
Kétféle gumicukrot készítünk. A narancsos alapja a narancslé lesz, a levendulás alapja a szörp és a víz. Külön edénybe tesszük őket, majd mindkettőhöz adunk 25 g zselatint.
Felforraljuk, majd kiöntjük külön 30x30x6 cm-es jénai edényekbe. Amikor kihűlt, a hűtőbe tesszük őket.
Kivesszük a hűtőből 3-4 óra eltelte után, amikor megdermednek. Éles késsel feldaraboljuk 2×2 cm-es darabokra. Celofán zacskóba, kínáló tálkákba kitesszük.
Tipp:
Az alap bármilyen szörpből készíthető! Málna, narancs, meggy, mentha, levendula stb. 1 dl higgítatlan szörp + 4 dl víz! Szénsavmentes üdítők (bármelyik alkalmas, ízlés szerint) a készítéshez! Itt 5 dl víz nélkül!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »