Levendulás, narancsos gumicukor recept

Hozzávalók:
- 5 dl narancslé
- 1 dl levendulaszörp
- 4 dl víz
- 50 g zselatin
Elkészítése:
Kétféle gumicukrot készítünk. A narancsos alapja a narancslé lesz, a levendulás alapja a szörp és a víz. Külön edénybe tesszük őket, majd mindkettőhöz adunk 25 g zselatint.
Felforraljuk, majd kiöntjük külön 30x30x6 cm-es jénai edényekbe. Amikor kihűlt, a hűtőbe tesszük őket.
Kivesszük a hűtőből 3-4 óra eltelte után, amikor megdermednek. Éles késsel feldaraboljuk 2×2 cm-es darabokra. Celofán zacskóba, kínáló tálkákba kitesszük.
Tipp:
Az alap bármilyen szörpből készíthető! Málna, narancs, meggy, mentha, levendula stb. 1 dl higgítatlan szörp + 4 dl víz! Szénsavmentes üdítők (bármelyik alkalmas, ízlés szerint) a készítéshez! Itt 5 dl víz nélkül!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »