Krémsajtos pókocskák recept
Hozzávalók:
- 125 g krémsajt (Philadelphia)
- 1 kk porcukor
- 16-20 db Zabfalatok (Győri édes)
- 32-40 db ropi
- 16-20 szem mazsola
Elkészítése:
Először a sajtot kikeverjük a porcukorral, majd egy kekszet megkenünk vele. Négy ropit félbe törünk és belenyomkodjuk a krémbe, 4-4 felet két oldalra.
Egy másik kekszet veszünk és ezt már csak egész vékonyan kenjük meg, majd befedjük vele a másik kekszet.
Ezt addig folytatjuk, míg egy teáskanálnyi krém marad. (Ebből maximum 10 db pók lesz.) Majd egy kis darab sütőpapírból tölcsért formázunk, beletöltjük a krémet.
Kis lyukat vágunk rá és minden pókra nyomunk két pöttyöt. Ezekbe mazsolát helyezünk. Kész is vannak a pókocskák.
Tipp:
Van úgy, hogy az ember lányában ott bujkál a gyerek és néha elő is kerül. Most is így történt. A kicsikkel kis pókokat készítettünk. Az apropó Halloween. Bár rémisztőnek nem igazán mondanám őket, inkább aranyosnak.
Annak ellenére, hogy egyáltalán nem rajongunk az élő társaikért, sőt. Az alap egy picit édes keksz, amit egy kevés porcukorral ízesített krémsajttal töltöttünk és ropiból alakítottunk ki lábakat.
Ha gyerekzsúrt tartunk, mindenképpen érdemes elkészíteni, biztosan nagy sikere lesz :-D