Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes álom recept

Krémes álom
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Alsó-felső réteg:

    • 2 cs vaníliás (aranka) krémpor
    • 6 dl tej,
    • 1 cs zselatin

    Középső réteg:

    • 250 g mascarpone ( én házilag készítettem hozzá)
    • 200 ml tejszín
    • 2 ek porcukor
    • 1 cs zselatin
    • 250 g tetszőleges gyümölcs

    Elkészítése:
    A gyümölcsöket, ha konzerv, lecsepegtetjük, majd elkockázzuk.
    Az előzőleg lehűtött tejszínt, habfixszel felverjük.
    Egy keveset félreteszünk díszítés gyanánt, a többihez óvatosan hozzákeverjük a mascarponét
    és a 2 ek porcukrot 1/2 dl meleg vízben feloldjuk az egyik cs zselatint és a mascarponés habhoz keverjük. Ezután jöhetnek a habos krémbe a gyümölcsök is.

    Az krémporokat kikeverjük a tejjel, a csomagon leírtak szerint, majd a zselatint is hozzáadjuk, ugyanúgy feloldva, mint a habos krémhez.
    Ha elkészültünk, egy hosszúkás formát kibélelünk palackkal vagy vízzel kiöblítjük, hogy a desszertünket kitudjuk későbbiekben venni.
    Következő lépésként a vaníliás krémet tesszük a formába, majd a gyümölcsös, mascarponés hab jön, végül ismét a vaníliás krém jön, amivel zárunk.

    1-2 órát hűtőbe tesszük.
    Óvatosan, esetleg késsel elválasztva a széleit, tálra fordítjuk.
    Tejszínhabbal, gyümölccsel, mandula forgáccsal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá