Krémes álom recept
Hozzávalók:
Alsó-felső réteg:
- 2 cs vaníliás (aranka) krémpor
- 6 dl tej,
- 1 cs zselatin
Középső réteg:
- 250 g mascarpone ( én házilag készítettem hozzá)
- 200 ml tejszín
- 2 ek porcukor
- 1 cs zselatin
- 250 g tetszőleges gyümölcs
Elkészítése:
A gyümölcsöket, ha konzerv, lecsepegtetjük, majd elkockázzuk.
Az előzőleg lehűtött tejszínt, habfixszel felverjük.
Egy keveset félreteszünk díszítés gyanánt, a többihez óvatosan hozzákeverjük a mascarponét
és a 2 ek porcukrot 1/2 dl meleg vízben feloldjuk az egyik cs zselatint és a mascarponés habhoz keverjük. Ezután jöhetnek a habos krémbe a gyümölcsök is.
Az krémporokat kikeverjük a tejjel, a csomagon leírtak szerint, majd a zselatint is hozzáadjuk, ugyanúgy feloldva, mint a habos krémhez.
Ha elkészültünk, egy hosszúkás formát kibélelünk palackkal vagy vízzel kiöblítjük, hogy a desszertünket kitudjuk későbbiekben venni.
Következő lépésként a vaníliás krémet tesszük a formába, majd a gyümölcsös, mascarponés hab jön, végül ismét a vaníliás krém jön, amivel zárunk.
1-2 órát hűtőbe tesszük.
Óvatosan, esetleg késsel elválasztva a széleit, tálra fordítjuk.
Tejszínhabbal, gyümölccsel, mandula forgáccsal díszíthetjük.