Kókuszgolyó recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 2 evőkanál minőségi kakaó
- 1 vaníliás cukor
- 2 dl meggylé
- 1 csomag kókuszreszelék
- 1 teáskanál rum, vagy rumaroma
Elkészítés:
A kókuszgolyó elkészítése előtt a margarint hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. A margarint ez után keverjük össze a keksszel, majd adjuk hozzájuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport. A meggylevet ízesítsük a rummal (ha gyerekek is fogyasztanak a sütiből, akkor rumaromát használjunk), és adagoljunk annyit belőle a masszába, hogy könnyen formálható legyen, és összeálljon.
A masszából a tenyerünkkel formáljunk dió méretű golyókat, majd forgassuk bele őket a kókuszreszelékbe. Néhány órára tegyük be a kókuszgolyókat a hűtőbe, hogy jól megdermedjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »