Kokárda recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A barna réteghez:
- 15 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 20 ml habtejszín
A piros és zöld réteghez:
- 15 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 20 ml habtejszín (vagy tej, szükség szerint)
- 10 csepp ételfesték (piros, zöld)
- 0.5 teáskanál császárkörte aroma
- 5 csepp keserű mandula aroma
A fehér réteghez:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg margarin tej az összeállításhoz
Elkészítése:
A barna réteghez a darált kekszet, a porcukrot, a kakóport összekeverjük. Elmorzsoljuk a margarinnal, majd egy kevés tejszínnel, és a megolvasztott csokival összegyúrjuk. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen, de ne lágy!
A piros és zöld réteghez is a darált kekszhez adjuk a porcukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy kemény legyen, de összeálljon. Ezután kettéosztjuk úgy, hogy a piros kicsit több legyen.
A piros réteghez egy kevés császárkörte aromát keverünk, hogy legyen valamilyen íze, és piros ételfestéket, hogy színes legyen, a zöldhöz pedig zöld színű keserűmandula aromát és zöld ételfestéket keverünk.
Mivel az aroma is lágyítja a tésztát, szórunk hozzá még egy kis kekszmorzsát, és először azzal keverjük el a festéket és az aromát. Gyurma állagú legyen!A fehér réteghez a kókuszreszeléket a porcukorral, és a margarinnal gyúrjuk össze, és pici tejjel, ha nem áll össze.
A tésztát, 2 sütőpapír között, kb. 8 mm vastagra nyújtjuk. A középső zöld tésztából rudat sodrunk, azt betekerjük a kókuszosba, azt a pirosba, végül a kakaósba. Minden réteg csak egyszer érje körbe az előzőt! Nehéz pontosan kiszámítani.
Ha szélesebb, levágjuk a fölösleget, ha nem ér össze, kipótoljuk. Fóliába csomagoljuk a hengert,jó szorosan, és lehűtjük. Kb 3-4 óra múlva, vékony pengéjű késsel szeletelhető.