Knoppers recept

Hozzávalók:
- 3 ostyalap
Fehér krém: (a csésze 2 dl)
- 175 g vaj
- 1/4 csésze cukor
- 1/4 csésze tej
- 1 csésze tejpor
Csokoládés krém:
- 100 g vaj
- 3 ek nutella
- 1 ek holland kakaópor
- 2 ek darált dió
- 100 g földimogyoró durvára vágva
- 2 csomag háztartási keksz darálva
Díszítéshez:
- 100 g tejcsokoládé
Elkészítése:
Fehér krém készítése:
A vajat habosra keverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a tejben felolvasztott cukrot, vigyázva hogy a krém ne csapódjon ki. Végül hozzákeverjük a tejport, majd alaposan összedolgozzuk.
Csokoládékrém készítése:
A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és még egyszer alaposan átkeverjük.
Az első ostyalapot lekenjük a fehér krémmel, ráhelyezzük a második ostyalapot, lekenjük csokoládékrémmel, befedjük a harmadik ostyalappal és nehezéket teszünk rá. A hűtő alsó részében hagyjuk összeállni legalább 5 órát.
Ha már összeálltak a lapok, felolvasztott csokoládéval lekenjük, és visszadugjuk a hűtőbe, még legalább 3-4 órára. Tetszés szerint szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »