Knoppers recept

Hozzávalók:
- 3 ostyalap
Fehér krém: (a csésze 2 dl)
- 175 g vaj
- 1/4 csésze cukor
- 1/4 csésze tej
- 1 csésze tejpor
Csokoládés krém:
- 100 g vaj
- 3 ek nutella
- 1 ek holland kakaópor
- 2 ek darált dió
- 100 g földimogyoró durvára vágva
- 2 csomag háztartási keksz darálva
Díszítéshez:
- 100 g tejcsokoládé
Elkészítése:
Fehér krém készítése:
A vajat habosra keverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a tejben felolvasztott cukrot, vigyázva hogy a krém ne csapódjon ki. Végül hozzákeverjük a tejport, majd alaposan összedolgozzuk.
Csokoládékrém készítése:
A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és még egyszer alaposan átkeverjük.
Az első ostyalapot lekenjük a fehér krémmel, ráhelyezzük a második ostyalapot, lekenjük csokoládékrémmel, befedjük a harmadik ostyalappal és nehezéket teszünk rá. A hűtő alsó részében hagyjuk összeállni legalább 5 órát.
Ha már összeálltak a lapok, felolvasztott csokoládéval lekenjük, és visszadugjuk a hűtőbe, még legalább 3-4 órára. Tetszés szerint szeletelhető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »