Knoppers recept
Hozzávalók:
- 3 ostyalap
Fehér krém: (a csésze 2 dl)
- 175 g vaj
- 1/4 csésze cukor
- 1/4 csésze tej
- 1 csésze tejpor
Csokoládés krém:
- 100 g vaj
- 3 ek nutella
- 1 ek holland kakaópor
- 2 ek darált dió
- 100 g földimogyoró durvára vágva
- 2 csomag háztartási keksz darálva
Díszítéshez:
- 100 g tejcsokoládé
Elkészítése:
Fehér krém készítése:
A vajat habosra keverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a tejben felolvasztott cukrot, vigyázva hogy a krém ne csapódjon ki. Végül hozzákeverjük a tejport, majd alaposan összedolgozzuk.
Csokoládékrém készítése:
A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és még egyszer alaposan átkeverjük.
Az első ostyalapot lekenjük a fehér krémmel, ráhelyezzük a második ostyalapot, lekenjük csokoládékrémmel, befedjük a harmadik ostyalappal és nehezéket teszünk rá. A hűtő alsó részében hagyjuk összeállni legalább 5 órát.
Ha már összeálltak a lapok, felolvasztott csokoládéval lekenjük, és visszadugjuk a hűtőbe, még legalább 3-4 órára. Tetszés szerint szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

