Klasszikus tiramisu recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Piskóta: A tojásokat ketté választjuk. A cukorral habbá verjük a fehérjét és egyenként hozzáadjuk a sárgákat, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabba. Amikor jól elkevertük, akkor kézzel hozzákeverjük a lisztet is, apránként. (A liszttel előzőleg elkeverjük a sütőport.)
Sütőpapírral kibélelt, olajjal kikent tepsibe töltjük a tésztát és 160 fokon sütjük úgy, hogy 10 percig nem nyitjuk ki a sütőt.
Akkor kész a piskóta,ha elválik a tepsi falától. A kész tésztát kivesszük és félre tesszük hűlni.
(Amikor tiramisut készítek, a tésztát előző nap sütöm meg, mert könnyebb vele dolgozni,ha nem annyira lágy.)
Krém:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 4 ek. cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a rum aromát, majd az egészet jól összekeverjük. A tojásfehérjét 2 ek. cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk. A kávét cukorral ízesítjük és tejet öntünk hozzá.
Összeállítás: A piskótát 6 egyenlő darabra vágjuk, majd a darabokat vízszintesen is elfelezzük. Abban a tepsiben állítjuk össze,amiben sütöttük a piskótát.
A kisebb piskótalapokat óvatosan megmártjuk a tejeskávéban, vigyázva,ne ázzanak el, tehát éppen csak! Kirakjuk így egy réteggel a tepsit (a kávés része van alul a piskótának). Erre jön a mascarpone krém fele, majd alaposan megszórjuk kakaóval. Erre újabb kávés piskótaréteg jön és végül a maradék mascarpone krém, tetejére megint megy a kakaópor.
Elvileg 2-3 óra hűtés után fogyasztható. (Én várni szoktam vele egy éjszakát.) Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »