Klasszikus tiramisu recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Piskóta: A tojásokat ketté választjuk. A cukorral habbá verjük a fehérjét és egyenként hozzáadjuk a sárgákat, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabba. Amikor jól elkevertük, akkor kézzel hozzákeverjük a lisztet is, apránként. (A liszttel előzőleg elkeverjük a sütőport.)
Sütőpapírral kibélelt, olajjal kikent tepsibe töltjük a tésztát és 160 fokon sütjük úgy, hogy 10 percig nem nyitjuk ki a sütőt.
Akkor kész a piskóta,ha elválik a tepsi falától. A kész tésztát kivesszük és félre tesszük hűlni.
(Amikor tiramisut készítek, a tésztát előző nap sütöm meg, mert könnyebb vele dolgozni,ha nem annyira lágy.)
Krém:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 4 ek. cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a rum aromát, majd az egészet jól összekeverjük. A tojásfehérjét 2 ek. cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk. A kávét cukorral ízesítjük és tejet öntünk hozzá.
Összeállítás: A piskótát 6 egyenlő darabra vágjuk, majd a darabokat vízszintesen is elfelezzük. Abban a tepsiben állítjuk össze,amiben sütöttük a piskótát.
A kisebb piskótalapokat óvatosan megmártjuk a tejeskávéban, vigyázva,ne ázzanak el, tehát éppen csak! Kirakjuk így egy réteggel a tepsit (a kávés része van alul a piskótának). Erre jön a mascarpone krém fele, majd alaposan megszórjuk kakaóval. Erre újabb kávés piskótaréteg jön és végül a maradék mascarpone krém, tetejére megint megy a kakaópor.
Elvileg 2-3 óra hűtés után fogyasztható. (Én várni szoktam vele egy éjszakát.) Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »