Klasszikus tiramisu recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Piskóta: A tojásokat ketté választjuk. A cukorral habbá verjük a fehérjét és egyenként hozzáadjuk a sárgákat, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabba. Amikor jól elkevertük, akkor kézzel hozzákeverjük a lisztet is, apránként. (A liszttel előzőleg elkeverjük a sütőport.)
Sütőpapírral kibélelt, olajjal kikent tepsibe töltjük a tésztát és 160 fokon sütjük úgy, hogy 10 percig nem nyitjuk ki a sütőt.
Akkor kész a piskóta,ha elválik a tepsi falától. A kész tésztát kivesszük és félre tesszük hűlni.
(Amikor tiramisut készítek, a tésztát előző nap sütöm meg, mert könnyebb vele dolgozni,ha nem annyira lágy.)
Krém:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 4 ek. cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a rum aromát, majd az egészet jól összekeverjük. A tojásfehérjét 2 ek. cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk. A kávét cukorral ízesítjük és tejet öntünk hozzá.
Összeállítás: A piskótát 6 egyenlő darabra vágjuk, majd a darabokat vízszintesen is elfelezzük. Abban a tepsiben állítjuk össze,amiben sütöttük a piskótát.
A kisebb piskótalapokat óvatosan megmártjuk a tejeskávéban, vigyázva,ne ázzanak el, tehát éppen csak! Kirakjuk így egy réteggel a tepsit (a kávés része van alul a piskótának). Erre jön a mascarpone krém fele, majd alaposan megszórjuk kakaóval. Erre újabb kávés piskótaréteg jön és végül a maradék mascarpone krém, tetejére megint megy a kakaópor.
Elvileg 2-3 óra hűtés után fogyasztható. (Én várni szoktam vele egy éjszakát.) Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »