Keksztekercs rumos-kókuszos krémmel recept

Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 50 dkg háztartási keksz
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 ek kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl rum (vagy rumaroma)
- 2 dl lefőzött erős feketekávé
Krém:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 csomag kókuszreszelék (10 dkg-os)
- rumaroma
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a darált diót és a kakaót, majd jól összekeverjük. Hozzáöntjük a rumot és a kávé egy részét. Elkezdjük összegyúrni, majd a maradék kávét apránként hozzácsorgatjuk, de csak annyit, hogy ne legyen túl lágy a tészta.
Egy nagyobb sütőpapírt leterítünk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Rátesszük a tésztát, majd fél cm vastagra nyújtjuk.
A margarint kikeverjük a cukorral, a kókuszreszelékkel és ízlés szerinti mennyiségű rumaromával, majd óvatosan rákenjük a kinyújtott kekszre és a papír segítségével feltekerjük.
Tálcára tesszük, majd betesszük a hőtőbe pár órára. Közvetlenül a tálalás előtt szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »