Kekszes-tejfölös süti recept

Hozzávalók:
- 1 csomag háztartási keksz
- 4 dl tejföl
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag tortazselé
- puhább nyári gyümölcs, de lehet konzerv gyümölcs is
Elkészítése:
A tejfölt elkeverjük a cukorral és a vanillin cukorral. Egy kisebb tepsiben vagy műanyagdobozba sorba rakjuk a háztartási kekszet, ráöntjük a cukros tejfölt és a tetejére újabb réteg kekszet teszünk.
Ezután minden keksz tetejére gyümölcsöt helyezünk, ez lehet eper, málna, banán, barack vagy bármilyen puhább gyümölcs (konzerv is).
A tortazselét elkészítjük (finomabb, ha gyümölcslével készül). 8-10 percig hűlni hagyjuk, és a süteményre öntjük. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon és szépen lehessen szelni.
Tipp:
Én 5-6 órát szoktam hűteni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »