Kekszes-tejfölös süti recept
Hozzávalók:
- 1 csomag háztartási keksz
- 4 dl tejföl
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag tortazselé
- puhább nyári gyümölcs, de lehet konzerv gyümölcs is
Elkészítése:
A tejfölt elkeverjük a cukorral és a vanillin cukorral. Egy kisebb tepsiben vagy műanyagdobozba sorba rakjuk a háztartási kekszet, ráöntjük a cukros tejfölt és a tetejére újabb réteg kekszet teszünk.
Ezután minden keksz tetejére gyümölcsöt helyezünk, ez lehet eper, málna, banán, barack vagy bármilyen puhább gyümölcs (konzerv is).
A tortazselét elkészítjük (finomabb, ha gyümölcslével készül). 8-10 percig hűlni hagyjuk, és a süteményre öntjük. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon és szépen lehessen szelni.
Tipp:
Én 5-6 órát szoktam hűteni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

