Kekszes krémes recept

Hozzávalók:
- kocka alakú háztartási keksz
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 ek cukor
- 2 ek liszt
- 25 dkg margarin
- 1,5 l tej
- 1 cs zselatin
- kb 30 * 22 cm-es tepsi
Elkészítése:
A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre elkeverjük. Beleöntjük a többi tejbe és sűrűre főzzük. Amikor forr a krém belekeverjük a tojások felvert habját és az eldarabolt margarint, és jól kikeverjük. Még forrón, óvatosan a tepsibe sorban kirakott kekszre merjük, nem öntjük, mert elmozdulnak a kekszek. Majd a tetejét is szép sorjában kirakjuk keksszel. Ha kihűlt egy éjszakára hűtőbe tesszük, azalatt az idő alatt a keksz megpuhul és nagyon szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű, könnyű elkészíteni, és nagyon finom sütemény! Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »