Kekszes krémes recept
Hozzávalók:
- kocka alakú háztartási keksz
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 14 ek cukor
- 2 ek liszt
- 25 dkg margarin
- 1,5 l tej
- 1 cs zselatin
- kb 30 * 22 cm-es tepsi
Elkészítése:
A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre elkeverjük. Beleöntjük a többi tejbe és sűrűre főzzük. Amikor forr a krém belekeverjük a tojások felvert habját és az eldarabolt margarint, és jól kikeverjük. Még forrón, óvatosan a tepsibe sorban kirakott kekszre merjük, nem öntjük, mert elmozdulnak a kekszek. Majd a tetejét is szép sorjában kirakjuk keksszel. Ha kihűlt egy éjszakára hűtőbe tesszük, azalatt az idő alatt a keksz megpuhul és nagyon szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű, könnyű elkészíteni, és nagyon finom sütemény! Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

