Kávés babapiskótás süti recept

Hozzávalók (27 cm-es tortaformához):
- 40 dkg babapiskóta
- 3 csomag vaníliás pudingpor /3x40g/
- 12 ek kristály cukor
- 1,2 l tej
- 3 dl főzött kávé
- 2 dl tejszín
- 1dl rum vagy aroma
Díszítéshez:
- tortadara vagy reszelt ét csoki
Előkészítés: Lefőzzük a kávét. A tejjel, cukorral és a kávéval megfőzzük a pudingot. A tejszínt kemény habbá verjük.
Elkészítés: A tortaformát kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rummal vagy aromával majd a főzött kávés pudingból ráöntjük az 1/3 részét.
A rétegezést még kétszer megismételjük. A tortaformát egy órára a hűtőbe tesszük majd kivéve rákenjük a tejszínhabot és megszórjuk tortadarával.
Legjobb ha csak másnap vágjuk fel. Addigra a piskóta megszívja magát és megpuhul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »