Kakaós nápolyi szelet recept
Hozzávalók:
Krémhez:
- 30 dkg kristálycukor
- 25 dkg puha margarin vagy vaj
- 2,5 dl tej
- 12 dkg rétesliszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
Továbbá:
- 1 csomag (6 db-os) ostyalap
Elkészítése:
A cukrot a puha margarinnal elkeverjük. Felváltva a tejet és a kakaóporos lisztet is belerakjuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni.
Kicsit még keverjük, majd hagyjuk kihűlni. Az így elkészült krémmel megkenjük az ostyalapokat. Egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap tetszés szerinti nagyságúra (kockára, téglalapra) vágjuk, és jó ízűen elfogyasztjuk.
A kakaós nápolyi szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

