Kakaós kekszgolyók dióba forgatva recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg margarin
- 5 dl tej
- 3 ek. kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg mazsola
- ½ ü rum aroma
A beforgatáshoz:
- 15 dkg durvára vágott dió
Előkészítés:
A margarint felolvasztjuk. A mazsolát beáztatjuk, lecsepegtetjük.
Elkészítés:
Összedolgozzuk a darált kekszet a vajjal,tejjel,kakaóporral,cukorral,mazsolával és a rumaromával. A masszából vizes kézzel ízlés szerinti méretű golyókat formázunk és a durvára vágott dióba forgatjuk és egy órára a hűtőbe tesszük. A mazsolát /sokan nem szeretik!!/ kihagyhatjuk!
Nekem ebből a mennyiségből 55 db lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »
Ezt a trükköt ismerned kell: így készül a legfinomabb főtt kukorica!
Nincs is hangulatosabb dolog egy nyári délutánon vagy estén, mint a frissen
Tovább olvasom »
Citromos csodák a sütő bekapcsolása nélkül – 10 kihagyhatatlan recepttel
A citromos sütik igazi felüdülést jelentenek, különösen a nyári melegben. F
Tovább olvasom »
8 csirkés fogás, ami nem unalmas – és nem is bonyolult!
Összegyűjtöttünk 8 különleges, mégis könnyen elkészíthető csirkés fogást, a
Tovább olvasom »