Kakaós kekszgolyók dióba forgatva recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg margarin
- 5 dl tej
- 3 ek. kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg mazsola
- ½ ü rum aroma
A beforgatáshoz:
- 15 dkg durvára vágott dió
Előkészítés:
A margarint felolvasztjuk. A mazsolát beáztatjuk, lecsepegtetjük.
Elkészítés:
Összedolgozzuk a darált kekszet a vajjal,tejjel,kakaóporral,cukorral,mazsolával és a rumaromával. A masszából vizes kézzel ízlés szerinti méretű golyókat formázunk és a durvára vágott dióba forgatjuk és egy órára a hűtőbe tesszük. A mazsolát /sokan nem szeretik!!/ kihagyhatjuk!
Nekem ebből a mennyiségből 55 db lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »