Kakaós kekszgolyók dióba forgatva recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg margarin
- 5 dl tej
- 3 ek. kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg mazsola
- ½ ü rum aroma
A beforgatáshoz:
- 15 dkg durvára vágott dió
Előkészítés:
A margarint felolvasztjuk. A mazsolát beáztatjuk, lecsepegtetjük.
Elkészítés:
Összedolgozzuk a darált kekszet a vajjal,tejjel,kakaóporral,cukorral,mazsolával és a rumaromával. A masszából vizes kézzel ízlés szerinti méretű golyókat formázunk és a durvára vágott dióba forgatjuk és egy órára a hűtőbe tesszük. A mazsolát /sokan nem szeretik!!/ kihagyhatjuk!
Nekem ebből a mennyiségből 55 db lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »