Joghurtos sütemény sütés nélkül recept
Hozzávalók:
- 200 g háztartási keksz
A fehér töltelékhez:
- 500 g natúr joghurt
- 3 ek porcukor
- 20 g zselatinpor
- 100 ml víz
A gyümölcsös töltelékhez:
- 500 g natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek porcukor
- 20 g zselatinpor
- 100 ml víz
- 200 g ribizli
Elkészítése:
Egy mélyebb tepsit kibélelünk zsírpapírral és az aljára egy sor kekszet rakunk.
A fehér töltelékhez a zselatint feloldjuk a forró vízben. A joghurtot összekeverjük a cukorral majd hozzáöntjük a feloldott zselatint, alaposan átkeverjük és az egészet rásimítjuk a kekszalapra. Hűtőbe tesszük míg a joghurtos massza megdermed.
A gyümölcsös töltelékhez a zselatint feloldjuk a forró vízben. A joghurtot összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a gyümölcs 2/3-át. Rásimítjuk a fehér töltelékre és megszórjuk a tetejét a maradék gyümölccsel. Hideg helyre tesszük és ha megdermedt felszeleteljük.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

