Joghurtos-sárgabarackos kanalazó recept
Hozzávalók:
- 4 nagy sárgabarack
- 2 kis doboz görög joghurt (nálam kekszes)
- 12 db kakaós omlós keksz
Elkészítése:
Előkészítünk 4 kisebb poharat.
Mindegyik aljára kézzel darabokra törünk 3 darab kekszet.
Egy doboz joghurtot a kekszre kanalazunk a négy pohárba egyenlően elosztva. A megtisztított barackok magját eltávolítjuk, a héját lehúzzuk, és a gyümölcshúst egy villával pépesre törjük. A gyümölcsöt a poharakba töltjük, majd a maradék joghurttal zárjuk a sort.
Friss mentalevéllel díszítve azonnal kínáljuk.
Tipp:
Már csodás, érett sárgabarackok mosolyognak az öreg gyümölcsfán az udvarban, bár idén csak egész kevés termés van rajta. Gyorsan leszedtem pár darabot, és egy kevés keksz, némi joghurt hozzáadásával egy roppant egyszerű édességet készítettem. Nem kell sütni, nem szükséges hűteni, csak jóízűen elfogyasztani :-)
A joghurtos-sárgabarackos kanalazó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

