Joghurtos-sárgabarackos kanalazó recept

Hozzávalók:
- 4 nagy sárgabarack
- 2 kis doboz görög joghurt (nálam kekszes)
- 12 db kakaós omlós keksz
Elkészítése:
Előkészítünk 4 kisebb poharat.
Mindegyik aljára kézzel darabokra törünk 3 darab kekszet.
Egy doboz joghurtot a kekszre kanalazunk a négy pohárba egyenlően elosztva. A megtisztított barackok magját eltávolítjuk, a héját lehúzzuk, és a gyümölcshúst egy villával pépesre törjük. A gyümölcsöt a poharakba töltjük, majd a maradék joghurttal zárjuk a sort.
Friss mentalevéllel díszítve azonnal kínáljuk.
Tipp:
Már csodás, érett sárgabarackok mosolyognak az öreg gyümölcsfán az udvarban, bár idén csak egész kevés termés van rajta. Gyorsan leszedtem pár darabot, és egy kevés keksz, némi joghurt hozzáadásával egy roppant egyszerű édességet készítettem. Nem kell sütni, nem szükséges hűteni, csak jóízűen elfogyasztani :-)
A joghurtos-sárgabarackos kanalazó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »