Hóvirág recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 5 + 2 ek cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 25 dkg háztartási keksz
- kókuszaroma (elhagyható)
Elkészítése:
Kevés tejben feloldunk 5 ek cukrot, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a liszttel csomómentesre keverjük. Apránként hozzáadjuk a maradék tejet és felforraljuk.
Egy tálba összetörünk 1 kis csomag háztartási kekszet, meglocsoljuk egy kis kókusz aromával, majd ráöntjük a felforralt krémet.
A tojások fehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük, majd evőkanállal rászaggatjuk egy lapos tányérra, úgy hogy maradjon közöttük hely. 20 másodpercre betesszük a mikróba (700w), majd szépen elrendezzük a krémes kekszen.
Melegen és hidegen is nagyon finom.
A hóvirág kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »