Házi epres joghurt recept

Hozzávalók:
- 1 liter házi tej
- 1 kis pohár natúr joghurt
- kb. 20-25 dkg eper
- Méz, vagy a cukor az édesítéshez
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, majd hagyjuk kicsit hűlni amíg kézmeleg lesz. Érdemes a forraló edényt vízzel kiöblíteni, így biztos nem ég az aljára a tej.
Amikor kézmelegre hűlt a tej, belekeverünk egy natúr joghurtot. Konyharuhával letakarjuk és egy éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk. Ha mindent jól csináltunk, akkor az eredmény gyönyörű, sűrű házi joghurt lesz.
A krémesebb (görög) joghurt elkészítéséhez egy nagy szűrőbe tegyünk gézt, vagy egy steril pelenkát és abba öntsük a kész joghurtot. Ezt is hagyni kell egy napig hűtőben lecsepegni.
Az epres változathoz az epreket villával kicsit összetöröm, cukorral, mézzel édesítem és ezt keverem a kész joghurtba. Más gyümölccsel is el lehet készíteni, pl. málna, meggy, szeder, barack.
Tipp:
Csak a zsíros “igazi” házi tej jó hozzá.A bolti nem jó,még a 3,5%-os sem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »