Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi epres joghurt recept

Házi epres joghurt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 liter házi tej
    • 1 kis pohár natúr joghurt
    • kb. 20-25 dkg eper
    • Méz, vagy a cukor az édesítéshez

    Elkészítése:

    A tejet felforraljuk, majd hagyjuk kicsit hűlni amíg kézmeleg lesz. Érdemes a forraló edényt vízzel kiöblíteni, így biztos nem ég az aljára a tej.

    Amikor kézmelegre hűlt a tej, belekeverünk egy natúr joghurtot. Konyharuhával letakarjuk és egy éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk. Ha mindent jól csináltunk, akkor az eredmény gyönyörű, sűrű házi joghurt lesz.

    A krémesebb (görög) joghurt elkészítéséhez egy nagy szűrőbe tegyünk gézt, vagy egy steril pelenkát és abba öntsük a kész joghurtot. Ezt is hagyni kell egy napig hűtőben lecsepegni.

    Az epres változathoz az epreket villával kicsit összetöröm, cukorral, mézzel édesítem és ezt keverem a kész joghurtba. Más gyümölccsel is el lehet készíteni, pl. málna, meggy, szeder, barack.

    Tipp:

    Csak a zsíros “igazi” házi tej jó hozzá.A bolti nem jó,még a 3,5%-os sem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá