Házi epres joghurt recept

Hozzávalók:
- 1 liter házi tej
- 1 kis pohár natúr joghurt
- kb. 20-25 dkg eper
- Méz, vagy a cukor az édesítéshez
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, majd hagyjuk kicsit hűlni amíg kézmeleg lesz. Érdemes a forraló edényt vízzel kiöblíteni, így biztos nem ég az aljára a tej.
Amikor kézmelegre hűlt a tej, belekeverünk egy natúr joghurtot. Konyharuhával letakarjuk és egy éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk. Ha mindent jól csináltunk, akkor az eredmény gyönyörű, sűrű házi joghurt lesz.
A krémesebb (görög) joghurt elkészítéséhez egy nagy szűrőbe tegyünk gézt, vagy egy steril pelenkát és abba öntsük a kész joghurtot. Ezt is hagyni kell egy napig hűtőben lecsepegni.
Az epres változathoz az epreket villával kicsit összetöröm, cukorral, mézzel édesítem és ezt keverem a kész joghurtba. Más gyümölccsel is el lehet készíteni, pl. málna, meggy, szeder, barack.
Tipp:
Csak a zsíros “igazi” házi tej jó hozzá.A bolti nem jó,még a 3,5%-os sem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »