Havas tobozok recept
Hozzávalók:
8 tobozhoz
Tészta:
- 200 g darált keksz
- 4 ek méz vagy cukor
- 3 ek kakaópor
- 2 cs vaníliás cukor
- 30 g margarin
- 6 ek baracklekvár
- pár csepp rumaroma
Díszítés:
- gabonapehely
- porcukor
Elkészítése:
Először a darált kekszet a kakaóval jól elkeverjük, majd a tészta további hozzávalóihoz adjuk és jól formázható tésztává gyúrjuk.
Elosztjuk nyolc felé és kúp alakúra formázzuk mindegyiket. Elkezdjük a gabonapelyheket beletűzdelni körben, az aljától indulva.
Tálalásik hűtőbe rakjuk.
Tipp:
Egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető mutatós desszert, akár gyerekekkel is el lehet készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

