Grízpuding málnával recept

Hozzávalók:
- 250 g málna (fagyasztott)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 450 ml tej
- 5 ek cukor + 2 ek málna
- 60 g búzadara
- 1-2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Tegyük fel főni a tej egy részét. A másik részét keverjük össze egy tálban a cukorral, a búzadarával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Amikor már forró a tej, öntsük bele a búzadarás keveréket. Addig kevergessük, amíg besűrűsödik. Miután kész, húzzuk félre, adjuk hozzá a habot, és keverjük jól össze a habverővel.
Készítsünk elő 4 kávéscsészét, vagy kisebb tálkát, öblítsük ki hideg vízzel, és öntsük a csészékbe a grízt. Tegyük hűtőbe 1 órára.
Közben a málnát és a cukrot tegyük egy tálba, hogy a málna engedjen levet, majd turmixoljuk össze pürévé. Kínáljuk a pudinghoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »