Grízpuding málnával recept
Hozzávalók:
- 250 g málna (fagyasztott)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 450 ml tej
- 5 ek cukor + 2 ek málna
- 60 g búzadara
- 1-2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Tegyük fel főni a tej egy részét. A másik részét keverjük össze egy tálban a cukorral, a búzadarával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Amikor már forró a tej, öntsük bele a búzadarás keveréket. Addig kevergessük, amíg besűrűsödik. Miután kész, húzzuk félre, adjuk hozzá a habot, és keverjük jól össze a habverővel.
Készítsünk elő 4 kávéscsészét, vagy kisebb tálkát, öblítsük ki hideg vízzel, és öntsük a csészékbe a grízt. Tegyük hűtőbe 1 órára.
Közben a málnát és a cukrot tegyük egy tálba, hogy a málna engedjen levet, majd turmixoljuk össze pürévé. Kínáljuk a pudinghoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

