Grízpuding málnával recept
Hozzávalók:
- 250 g málna (fagyasztott)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 450 ml tej
- 5 ek cukor + 2 ek málna
- 60 g búzadara
- 1-2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Tegyük fel főni a tej egy részét. A másik részét keverjük össze egy tálban a cukorral, a búzadarával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Amikor már forró a tej, öntsük bele a búzadarás keveréket. Addig kevergessük, amíg besűrűsödik. Miután kész, húzzuk félre, adjuk hozzá a habot, és keverjük jól össze a habverővel.
Készítsünk elő 4 kávéscsészét, vagy kisebb tálkát, öblítsük ki hideg vízzel, és öntsük a csészékbe a grízt. Tegyük hűtőbe 1 órára.
Közben a málnát és a cukrot tegyük egy tálba, hogy a málna engedjen levet, majd turmixoljuk össze pürévé. Kínáljuk a pudinghoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

