Grízes kekszes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 l tej
- 2 dl gríz
- csipet só
- 4-5 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaó por vagy 10 dkg étcsoki
- háztartási keksz
Elkészítése:
A tejet felforralom és habverő segítségével belekeverem a grízt és a cukrot. 5-10 percig főzöm, közben folyamatosan kevergetem, képlékeny állagot kell kapni, vagyis se túl szilárd se túlfolyós ne legyen.
Ezután egy edény aljára teszek egy sor kekszet, erre a gríz felét, erre még egy sor keksz jön, majd a megmaradt grízhez keverem a kakaót (én itt 1 tábla ét csokit tettem bele olvasztva), erre jön a kakaós massza, majd a tetejére még 1 sor keksz.
Én egy éjszakát szoktam hűtőben pihentetni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

