Grízes kekszes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 l tej
- 2 dl gríz
- csipet só
- 4-5 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaó por vagy 10 dkg étcsoki
- háztartási keksz
Elkészítése:
A tejet felforralom és habverő segítségével belekeverem a grízt és a cukrot. 5-10 percig főzöm, közben folyamatosan kevergetem, képlékeny állagot kell kapni, vagyis se túl szilárd se túlfolyós ne legyen.
Ezután egy edény aljára teszek egy sor kekszet, erre a gríz felét, erre még egy sor keksz jön, majd a megmaradt grízhez keverem a kakaót (én itt 1 tábla ét csokit tettem bele olvasztva), erre jön a kakaós massza, majd a tetejére még 1 sor keksz.
Én egy éjszakát szoktam hűtőben pihentetni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »