Grízes kekszes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 l tej
- 2 dl gríz
- csipet só
- 4-5 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaó por vagy 10 dkg étcsoki
- háztartási keksz
Elkészítése:
A tejet felforralom és habverő segítségével belekeverem a grízt és a cukrot. 5-10 percig főzöm, közben folyamatosan kevergetem, képlékeny állagot kell kapni, vagyis se túl szilárd se túlfolyós ne legyen.
Ezután egy edény aljára teszek egy sor kekszet, erre a gríz felét, erre még egy sor keksz jön, majd a megmaradt grízhez keverem a kakaót (én itt 1 tábla ét csokit tettem bele olvasztva), erre jön a kakaós massza, majd a tetejére még 1 sor keksz.
Én egy éjszakát szoktam hűtőben pihentetni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »