Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés álomkrémes recept

Gesztenyés álomkrémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Gesztenyés réteg

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 12 dkg darált keksz
    • 2,5 dkg vaj (nem margarin)
    • 2-3 evőkanál tej

    Vaníliás réteg:

    • 1 cs főzhető vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 12 dkg vaj
    • 10 dkg cukor

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín
    • 1 csapott ek porcukor
    • reszelt étcsokoládé

    Elkészítése:

    Kezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük. A forró tejbe csurgatjuk (folyamatosan keverjük) és besűrítjük a pudingunkat. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzádobjuk a vajat és elkeverjük. Hűvös helyre tesszük, had hűljön. Közben néha keverjünk rajta, hogy a vaj is egyenletesen eloszoljon és ne is álljon össze a krém.

    Jöhet a gesztenyés réteg. A gesztenyét villával széttörjük (nekem még enyhén fagyott volt, így lereszeltem), hozzátesszük a puha vajat is (ha kemény, ezt is reszelhetjük), beleszórjuk a kekszet és elkezdjük összegyúrni. Kevés tejjel lazítjuk a tésztát. Ha kész, egy sütőpapírral bélel tortaformába egyengetjük a kezünkkel. Erre jöhet máris a kihűlt vaníliás krém.

    A tetejére a habot a cukorral nagyon keményre verjük és egyenletesen eloszlatjuk a vaníliás krémen. Étcsokoládé reszelékkel díszítjük, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Ennyi volt, nem több, nem kevesebb! Lássatok hozzá bátran!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá