Gesztenyekrémes keksztekercs recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- kb. 3 dl tej
- rum, vagy rumaroma
Krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- kevés rum
Tetejére:
- kevés rum és tej
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük és összedolgozzuk a rummal, porcukorral és a margarinnal.
A tésztát kettévesszük, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük.
Tetejét kevés rumos tejjel megkenjük és kókuszreszelékkel megszórjuk.
Hűtőben pár órát pihentetjük, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


