Gesztenyegolyók recept
Hozzávalók:
- 250 g gesztenyepüré
- 100 g háztartási keksz
- 1 tk holland kakaópor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 narancs leve
- holland kakaópor (vagy reszelt csokoládé)
Elkészítése:
A háztartási kekszet alaposan összetörjük majd hozzáadjuk a kakaóport és az őrölt fahéjat. Jó alaposan összekeverjük majd hozzáadjuk a gesztenyepürét és a narancslevet.
Mindent alaposan átkeverünk (ha túl lágy lenne a massza adunk hozzá kekszet, ha kemény lenne akkor adunk hozzá narancslevet). Nedves kézzel golyókat formázunk és kakaóporban hempergetjük meg (vagy reszelt csokoládéban).
Néhány órára hideg helyre tesszük és utána tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


