Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér csokis-epres marquise recept

Fehér csokis-epres marquise
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6-8 db babapiskóta
    • 20 dkg fehér csokoládé
    • 2,5 dkg vaj
    • 3 dl habtejszín
    • 50 dkg eper
    • 2-3 tk porcukor

    Elkészítése:

    Egy szögletes formát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy a széleinél bővel túllógjon. Ezután keresztbe helyezzük bele a babapiskótákat. (A piskóták tetejét meg lehet locsolni egy pici narancslével, de én ezt most kifelejtettem.)

    A csokoládét és a vajat tegyük egy fémtálba, majd gőz fölött olvasszuk fel, és keverjük krémesre.

    A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük a csokoládés-vajas masszához, hogy sima krémet kapjunk.

    A formába lévő babapiskóta tetejére kanalazzuk rá a csokoládés krém felét, majd egy sorba nyomkodjuk bele az eperszemeket úgy, hogy teljesen lemenjenek a piskótára.
    Ezután kanalazzuk rá a megmaradt csokoládés krémet, és a tetejét simítsuk el, majd hajtsuk rá a túllógó fóliát.

    Tegyük a megtöltött formát legalább 24 órára a mélyhűtőbe, hogy kellően megdermedjen.

    A maradék epret a porcukorral együtt pépesítsük, majd passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.

    Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel a marquies-t, majd kanalazzuk rá az eperöntetet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá