Fehér csokis-epres marquise recept
Hozzávalók:
- 6-8 db babapiskóta
- 20 dkg fehér csokoládé
- 2,5 dkg vaj
- 3 dl habtejszín
- 50 dkg eper
- 2-3 tk porcukor
Elkészítése:
Egy szögletes formát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy a széleinél bővel túllógjon. Ezután keresztbe helyezzük bele a babapiskótákat. (A piskóták tetejét meg lehet locsolni egy pici narancslével, de én ezt most kifelejtettem.)
A csokoládét és a vajat tegyük egy fémtálba, majd gőz fölött olvasszuk fel, és keverjük krémesre.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük a csokoládés-vajas masszához, hogy sima krémet kapjunk.
A formába lévő babapiskóta tetejére kanalazzuk rá a csokoládés krém felét, majd egy sorba nyomkodjuk bele az eperszemeket úgy, hogy teljesen lemenjenek a piskótára.
Ezután kanalazzuk rá a megmaradt csokoládés krémet, és a tetejét simítsuk el, majd hajtsuk rá a túllógó fóliát.
Tegyük a megtöltött formát legalább 24 órára a mélyhűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
A maradék epret a porcukorral együtt pépesítsük, majd passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.
Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel a marquies-t, majd kanalazzuk rá az eperöntetet.