Farakás recept

Hozzávalók:
- 1 csomag babapiskóta + tej és rumaroma
Krém:
- 4 dl tej
- 1 cs étcsokis pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 5 dkg vaj vagy margarin
- rumaroma
Elkészítése:
A pudingot megfőzzük a 4 dl cukros tejben, majd belekeverünk 1 evőkanál kakaót, kb 1 kávéskanál rumaromát, majd amíg meleg a vajat vagy a margarint is hozzáadjuk.
Egy őzgerinc formát kibélelünk alufóliával, és a rumaromával elkevert tejbe hirtelen megmártjuk a babapiskótákat. Ahogy bemártottuk máris tesszük az őzgerinc formába, “kibéleljük” vele a formát.
Amint egy sorral végeztünk, bekenjük a csokis krémmel. Ismét babapiskóta, majd krém, a legfelső sor babapiskóta legyen. Egy pár órára hűtőbe tesszük, majd egy hosszúkás tálcára borítjuk és szitálunk rá kakaót.
Sztori: Ha valaki ügyes, a kiborítás után az őzgerinc formát még mosogatni sem kell!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »