Farakás recept

Hozzávalók:
- 1 csomag babapiskóta + tej és rumaroma
Krém:
- 4 dl tej
- 1 cs étcsokis pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 5 dkg vaj vagy margarin
- rumaroma
Elkészítése:
A pudingot megfőzzük a 4 dl cukros tejben, majd belekeverünk 1 evőkanál kakaót, kb 1 kávéskanál rumaromát, majd amíg meleg a vajat vagy a margarint is hozzáadjuk.
Egy őzgerinc formát kibélelünk alufóliával, és a rumaromával elkevert tejbe hirtelen megmártjuk a babapiskótákat. Ahogy bemártottuk máris tesszük az őzgerinc formába, “kibéleljük” vele a formát.
Amint egy sorral végeztünk, bekenjük a csokis krémmel. Ismét babapiskóta, majd krém, a legfelső sor babapiskóta legyen. Egy pár órára hűtőbe tesszük, majd egy hosszúkás tálcára borítjuk és szitálunk rá kakaót.
Sztori: Ha valaki ügyes, a kiborítás után az őzgerinc formát még mosogatni sem kell!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »