Farakás recept

Hozzávalók:
- 1 csomag babapiskóta + tej és rumaroma
Krém:
- 4 dl tej
- 1 cs étcsokis pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 5 dkg vaj vagy margarin
- rumaroma
Elkészítése:
A pudingot megfőzzük a 4 dl cukros tejben, majd belekeverünk 1 evőkanál kakaót, kb 1 kávéskanál rumaromát, majd amíg meleg a vajat vagy a margarint is hozzáadjuk.
Egy őzgerinc formát kibélelünk alufóliával, és a rumaromával elkevert tejbe hirtelen megmártjuk a babapiskótákat. Ahogy bemártottuk máris tesszük az őzgerinc formába, “kibéleljük” vele a formát.
Amint egy sorral végeztünk, bekenjük a csokis krémmel. Ismét babapiskóta, majd krém, a legfelső sor babapiskóta legyen. Egy pár órára hűtőbe tesszük, majd egy hosszúkás tálcára borítjuk és szitálunk rá kakaót.
Sztori: Ha valaki ügyes, a kiborítás után az őzgerinc formát még mosogatni sem kell!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »