Erdei gyümölcsös pohárkrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 15 dkg darált keksz (én most almás zabfalatokat használtam)
- fél tk fahéj
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2-3 ek porcukor (ízlés szerint)
- 1 tk vanília kivonat
Öntet:
- 25 dkg erdei gyümölcs
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek cukor cukor
Elkészítése:
A kekszet zacskóba tesszük, és egy sodrófával jó alaposan összetörjük. Nem baj, ha marad benne nagyobb darab. Elosztjuk a 4 pohárba.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vanília kivonattal, és ízlés szerint csorgatunk bele citromlevet is. Hűtőbe tesszük.
Amíg az ízek összeérnek, elkészítjük a gyümölcsöntetet. A kiválasztott gyümölcsöt egy edénybe tesszük, rászórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg sűrű lesz. Amikor kihűlt, tetszés szerint rétegezzük a poharakba. Azonnal fogyasztható, de 2 napig eláll a hűtőben.
Az erdei gyümölcsös pohárkrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 21 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »