Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres tiramisu recept

Epres tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 12 dkg cukor
    • 500 g mascarpone
    • 250 ml cukrozott habtejszín
    • 100 g babapiskóta
    • 500 g eper

    Elkészítése:

    Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük.

    A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra keverjük, majd beletesszük a mascarponét és kis adagokban tovább keverjük. Egy másik edényben felverjük a habtejszínt, ha nem cukrozott, akkor adunk hozzá egy kis porcukort, majd belekeverjük a mascarpone-s krémbe.

    Pár szem epert meghagyunk díszítésnek, a többit kis kockára vágva belekeverjük a kész krémbe. Egy üvegtál aljára teszünk egy kis krémet, majd az előzőleg elkészített epres szirupba mártjuk a babapiskótákat és a krémre hegyezzük. Nem kell eláztatni a piskótát, éppen hogy csak belemártjuk.

    Erre egy újabb réteg krém kerül, majd újból a babapiskóta.

    A tetejét befedjük a maradék krémmel és eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük 3-4 órára.

    Az epres tiramisu kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 251 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá