Epres tiramisu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 12 dkg cukor
- 500 g mascarpone
- 250 ml cukrozott habtejszín
- 100 g babapiskóta
- 500 g eper
Elkészítése:
Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük.
A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra keverjük, majd beletesszük a mascarponét és kis adagokban tovább keverjük. Egy másik edényben felverjük a habtejszínt, ha nem cukrozott, akkor adunk hozzá egy kis porcukort, majd belekeverjük a mascarpone-s krémbe.
Pár szem epert meghagyunk díszítésnek, a többit kis kockára vágva belekeverjük a kész krémbe. Egy üvegtál aljára teszünk egy kis krémet, majd az előzőleg elkészített epres szirupba mártjuk a babapiskótákat és a krémre hegyezzük. Nem kell eláztatni a piskótát, éppen hogy csak belemártjuk.
Erre egy újabb réteg krém kerül, majd újból a babapiskóta.
A tetejét befedjük a maradék krémmel és eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük 3-4 órára.
Az epres tiramisu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 18 g