Epres-réteges túrókrém recept

Hozzávalók:
- 45 dkg túró
- 4 ek porcukor
- 25 dkg krémsajt
- 2 dl habtejszín (30%-os)
- 30 dkg eper
- 15 dkg omlós keksz (itt épp kókuszos)
- 1 dl kávé édesítve
Elkészítése:
Előkészítjük a poharakat.
A kekszet kisebb darabokra törjük, és meglocsoljuk a kávéval, elosztjuk a poharak aljában. (A kávé lehet főtt kávé édesítve, vagy akár instant is kevés vízben feloldva.)
Az epreket megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, a gyümölcshúst egy villával összetörjük. (Pár szép darabot félreteszünk a díszítéshez.)
A túrót alaposan áttörjük (erre egy krumplitörőt használtam), és ízesítjük a porcukorral. Habosra keverjük a krémsajttal.
A tejszínt keményre verjük, majd a túrós krémbe forgatjuk.
A krém felét egyenletesen elosztjuk a poharakban, majd rákanalazzuk az áttört epret, majd a maradék túrókrémmel befedjük.
Félbevágott eperrel és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.
Tipp:
Ezt a finomságot tulajdonképpen Párommal ketten ötlöttük ki és alkottuk meg. Két dolgot tudtam, hogy túró, eper biztosan lesz benne, volt még itthon krémsajt is, no meg keksz. Párom ötlete volt a kávé, ami remekül illett az eperhez. Vendégeket vártunk és 12 egész kis pohárba adagoltuk ki. Ettől nem kell megijedni, mert olyan finom, hogy simán lecsúszik két pohárkával is egymás után. Így azt lehet mondani, hogy 6 főre elegendő ez az adag.
Mi előző nap összeállítottuk, és a poharakba adagolva, fóliázva hűtőben pihentettük, másnap már csak az eper és a mentalevél került a tetejére és már lehetett is fogyasztani.
Biztosan kipróbálom majd más gyümölccsel, mondjuk málnával vagy ribizlivel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »