Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-pudingos pohárkrém recept

Epres-pudingos pohárkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg eper
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 3-4 ek cukor
    • 1 dl habtejszín
    • 2-3 babapiskóta

    Elkészítése:

    A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra.

    A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a langyosra hűlt pudinghoz.

    Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

    A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra.

    Az előkészített poharakba kanalazzunk bele 2-3 evőkanál pudingot, majd rakjuk ki a tetejét piskótadarabokkal és az eperrel. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt pudingot. Tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.

    Tipp:

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pohárkrémet, majd ízlés szerint eperszemmel díszítsük, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá