Epres-pudingos pohárkrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg eper
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 3-4 ek cukor
- 1 dl habtejszín
- 2-3 babapiskóta
Elkészítése:
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a langyosra hűlt pudinghoz.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra.
Az előkészített poharakba kanalazzunk bele 2-3 evőkanál pudingot, majd rakjuk ki a tetejét piskótadarabokkal és az eperrel. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt pudingot. Tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pohárkrémet, majd ízlés szerint eperszemmel díszítsük, és úgy kínáljuk.