Epres-pudingos pohárkrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg eper
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 3-4 ek cukor
- 1 dl habtejszín
- 2-3 babapiskóta
Elkészítése:
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a langyosra hűlt pudinghoz.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra.
Az előkészített poharakba kanalazzunk bele 2-3 evőkanál pudingot, majd rakjuk ki a tetejét piskótadarabokkal és az eperrel. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt pudingot. Tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pohárkrémet, majd ízlés szerint eperszemmel díszítsük, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »