Epres joghurttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg darált keksz
- 25 dkg margarin
- 4 ek kakaópor
- 2 dl tej
- 22 dkg cukor
- rumaroma
- 1 nagy poharas tejföl (375 g)
- 1 nagy poharas epres joghurt (375 g)
- 1 nagy csomagos étkezési zselatin
- 1 cs tortazselé
- eper, vagy bármilyen gyümölcs jó, csak olyan ízesítésű legyen a joghurt
Elkészítése:
A kekszet a kakaóval összekeverjük, meglocsoljuk rumaromával. A cukrot, a tejet és a margarint összemelegítjük, majd összekeverjük a keksszel. Egy 26 cm-es tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk.
A tejfölt, a joghurtot és a gyümölcsöt összekeverjük, adhatunk még hozzá cukrot is ízlés szerint. A zselatint 1 dl vízzel felfőzzük, lassan hozzákeverjük a joghurtos tejfölhöz. Beleöntjük a tortaformába és hűtőbe tesszük. Gyorsan megdermed.
A tetejét gyümölccsel díszítjük és leöntjük a tortazselével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »