Epres banáncsónak recept
Hozzávalók:
Személyenként:
- 1 db banán
- 3 gombóc eperhab
- tejszínhab
- folyékony csoki
Díszítéshez:
- pár szem eper
- citromfű levél
Elkészítése:
Banánt megpucoljuk ketté vágjuk és egy ovális tálba tesszük.
A közepébe teszünk 3 gombóc eperhabot(1 kg epret megmosunk,kezünkkel összenyomkodjuk, teszünk bele 20 dkg kristálycukrot és géppel kb 10 percig keverjük. gyenként teszünk bele 4 db tojásfehérjét és keményedésig keverjük majd fagyasztjuk).
Banán két oldalára tejszínhabot nyomunk tetejét folyékony csokival végig folyatjuk. Szeletelt eperrel és citromfű levéllel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

