Emeletes élvezet recept

Hozzávalók:
Alap:
- 30 dkg darált keksz
- 6 dkg margarin
- 6 dkg porcukor
- kevés tej
Túrós réteg:
- 25 dkg túró
- 5 dkg porcukor
- 2,5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Vaníliás krém:
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- reszelt csoki
Elkészítése:
A darált kekszet, porcukrot, margarint annyi tejjel összegyúrjuk, hogy linzertészta keménységű legyen.
Egy tepsit vagy tálcát megszórunk darált keksszel és a masszát kb 30*24 cm-es nagyságú téglalappá szétnyomkodjuk.
A túrót összekeverjük a kétféle cukorral. A tejszínt felverjük kemény habbá és a túróhoz keverjük, majd a kekszre simítjuk.
A vaníliás krémport a tejjel felverjük kb 10 perc alatt és rásimítjuk a túrókrémre.
A tejszínt felverjük, a vaníliás krémre kenjük, tetejét reszelt csokival megszórjuk.
Pár óra hűtés után szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »